Get Adobe Flash player
English

Пампорово

 

Писти и съоръжения

Сезон 2011/2012 беше отличен за курорта - с незапомен от 30 години сняг и добре обработвани писти. При подобни условия ски сезонът продължава от средата на декември до средата и дори края на април.
 
Ски зоната на Пампорово е разположена около връх Снежанка на надморска височина между 1926 м. и 1450 м. и включва 37 км. писти за алпийски дисциплини с различна степен на трудност от зелени до черни, 25 км. писти за дълго бягане, халф пайп писта за сноуборд, както и множество подходящи места за спускане със шейни. Преобладават зелените и сините писти, което прави курорта подходящ, както за начинаещи, така и за експерти. На Пампорово вече има и нощни ски и сноуборд каране.
Срещу хотел Перелик е отворила врати ледена пързалка, където може да се пързаляте под звуците на приятна музика. На пързалката предоставят под наем и кънки за лед.
Влековете в Помпорово са девет (котви и панички), а лифтовете - шест на брой (седалкови). Лифтът от Смолянски езера (на 10 мин с кола от хотел Смилен) е двуседалков и на него почти никога не се образуват опашки - качването до кулата на вр. Снежанка отнема не повече от 20 минути.
Системата за изкуствен сняг по пистите е разширена и вече напълно автоматизирана, което гарантира 90% заснежаване със изкуствен сняг на пистите в курорта.

Ски и сноуборд услуги

В Пампорово се предлага под наем ски и сноуборд екипировка, а в ски училището ви чакат квалифицирани инструктори. Хотел Смилен също може да ви препоръча квалифицирани ски учители.

За децата

Зад ски център Малина е изградена и обезопасена детска ски зона за деца от 3 до 10 год. В детската ски градина на Пампорово се приемат деца на възраст от 4 до 7 години, а в детското ски училище от 7 до 12 години. Детската ски градина е с работно време от 9:00 сутрин до 16:30 следобед. За децата се организира и обедно хранене. В хотел Перелик работи и детска градина и занималня за деца от 4 до 10 год.

Вход за партньори

Резервация

Можете да запазите стая за вашето посещение още сега.

Кога ще пристигнете?

Колко нощи ще останете?

Колко души ще бъдете в една стая?
Възрастни: Деца(до 6 г. ):

Добави стая